En person fick föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet på Söder i Huskvarna. Foto: SVT/Simon Fredling Jack

Brand i lägenhet – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst larmades strax efter klockan 14 till en lägenhetsbrand på Backgatan i Huskvarna. En person har förts till sjukhus medan övriga i fastigheten har tagit sig ut.

Ett stort räddningspådrag med ett 20-tal brandmän inleddes på Söder i Huskvarna vid 14-tiden då det börjat brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus.

– Det har varit en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten ska ha varit inne med med rökdykare, minst en person som befann sig i lägenheten har förts till sjukhus med oklara skador, uppger Erik Terneborn presstalesperson på polisen för SVT.

Personen, en man i 25-årsåldern, hade enligt räddningstjänsten på egen hand tagit sig ut och befann sig utomhus när de kom fram. Han fördes till sjukhus, men fick gå hem efter behandling.

Mycket rök i huset

Branden är nu släckt och den var enligt räddningstjänsten koncentrerad till den lägenhet där branden bröt ut, däremot har rök spridits till andra lägenheter i huset.

Flera av de andra boende i huset samlades i en lokal intill för att få information om när de kan återvända. Räddningstjänsten kommer att stanna kvar för efterbevakning.

Brandorsaken är än så länge oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.