Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person dog till följd av branden i Aneby på måndagen. Foto: Jan Franzén

En person död efter brand i lägenhetshus i Aneby

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett lägenhetshus i Aneby under måndagen. Räddningstjänstens rökdykare fick ta sig in i lägenhetshuset och en kvinna fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Larmet om branden kom vid 17.30 och rörde sig om en brand i ett tvåvåningshus med lägenheter. Enligt SOS-larmet syntes det lågor ut genom fönstret och det var kraftig rök i trapphuset när räddningstjänsten kom dit. Enligt räddningstjänstens ledningsoperatör rörde det sig om en förmodad konstruktionsbrand.

Ambulansresurser från Eksjö och Tranås kallades till platsen och en kvinna fördes till sjukhus. Polisen meddelade under tisdagen att hennes liv inte gått att rädda.

Vet ni hur branden startade?

– En teknisk undersökning har påbörjats. Vi har spärrat av och en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet pågår, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Med anledning av händelsen håller Svenska kyrkan öppet för allmänheten under tisdagen för att ge stöd.

Anhöriga till den avlidna kvinnan är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.