Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand utbröt under tidiga onsdagsmorgonen i sågverket i Unnefors söder om Bottnaryd Foto: SVT/Emma Johansson

Brand i sågverk i Unnefors i Jönköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 05 kom ett larm om en brand i ett sågverk i Unnefors söder om Bottnaryd. I nuläget ska branden vara begränsad till pannrummet och bevakas av ett stort antal enheter från räddningstjänsten.

– Det var inledningsvis ett allvarligt läge med öppna lågor i taket och i pannrummet. Men tack vare att personal från räddningstjänsten i Unnefors kunde vara på plats så snabbt så fick vi kontroll på branden, säger Göran Melin vakthavande räddningschef.

Branden upptäcktes av en lastbilschaufför som slog larm.

– I nuläget har vi begränsat branden så att det inte finns någon risk för spridning. Man kommer snart att skicka hem personal från platsen, säger Göran Melin vid 06:30-tiden.

”Har bara en chans”

Totalt skickades 22 enheter till platsen, detta mot bakgrund av tidigare erfarenheter med omfattande bränder vid sågverk.

– När vi fick veta att det var en omfattande brand på taket så drog vi på, med ett sågverk har man bara en chans, säger Göran Melin.

I samband med branden åkte även polis till platsen för att assistera räddningstjänsten. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med händelsen. Ingen person har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.