Brand i soffa på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen fick räddningstjänsten i Eksjö in ett larm om brand i en lägenhet på ett äldreboende. Det hade brunnit i en soffa, men branden släcktes snabbt och ingen person skadades.

Det var vid 19-tiden som det automatiska brandlarmet på äldreboendet utlöstes. Det visades sig att det hade brunnit i en soffa i en lägenhet på boendet.

Branden släcktes snabbt och elden spred sig inte till någon annan lägenhet. En av männen som befann sig i lägenheten ska ha andats in rök, men denne ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhus, enligt räddningstjänsten.

– Polisen omhändertog en man i 70-årsåldern för fylleri, säger Ola Svensson vid Eksjöpolisen.

Det är oklart om det var en cigarett eller något annat som utlöste branden. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och båda männen som befann sig i lägenheten är misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.