Brinnande föremål kastades in i lägenhet i Nässjö – kvinna och barn fick fly

Uppdaterad
Publicerad

En man kunde gripas efter att ha slängt in brinnande föremål i en lägenhet i Nässjö. En kvinna och ett barn befann sig i lägenheten.

– Det brann rejält och tvingade personerna att fly ut från balkongen. Minst en av dem fick föras till sjukhus på grund av lindriga symtom av rökskador. Det gick förhållandevis bra med tanke på vad som hände, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson på polisen.

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som larmet kom om en brand på Södra Skogsvägen. När räddningstjänsten kom till platsen kom svart rök ut från lägenheten. Kvinnan och barnet fick hjälpas ner från andra våningen av räddningstjänsten.

”Bekanta med varandra”

Även polisen larmades till platsen. Efter inre spaning kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman i 30-årsåldern.

– De är bekanta med varandra. Han misstänks nu för mordbrand och vi kommer även att göra en husrannsakan i den misstänktes lägenhet, säger Johnny Gustavsson.

Polisen har spärrat av lägenheten för att genomföra teknisk undersökning. Lägenheten bedöms inte vara totalskadad efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.