Det är brist på undersköterskor men saknas även läkare och sjuksköterskor, berättar Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör för verksamhetsområdet kirurgisk vård i region Jönköpings län. Foto: SVT

Brist på undersköterskor på sjukhusen i Jönköpings län under coronapandemin

Publicerad

Region Jönköpings län har behov av fler undersköterskor under rådande coronapandemi. Regionen har sedan tidigare annonserat efter personal, men fortfarande är det brist på undersköterskor.

– På avdelningarna där vi vårdar patienter med covid-19 behövs mycket nära omvårdnad, säger Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör för verksamhetsområdet kirurgisk vård.

Han berättar att det även finns behov av fler läkare och sjuksköterskor. Många kommuner runt om i landet är också i behov av vårdpersonal under pandemin, bland annat till hemtjänsten och äldreboenden.

I klippet berättar Kjell Ivarsson som är sjukvårdsdirektör för verksamhetsområdet kirurgisk vård hur situationen är på länets sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet