Busschaufför misshandlad av flera personer

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför blev misshandlad med sparkar och slag i centrala Jönköping på tisdagskvällen. Enligt polisen gav sig flera personer på busschauffören efter en dispyt med en annan resenär. Ingen person är ännu gripen.

Klockan 21.46 på tisdagen fick polisen larm om en misshandel på Östra Storgatan i Jönköping.

– Det ska ha uppstått en konflikt mellan busschauffören och en kvinna i anslutning till bussen men hennes roll är oklar. Därefter anslöt tre män som började misshandla busschauffören, berättar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson region Öst.

Två personer misstänkta

Busschauffören, en man i 55-årsåldern, fick föras till sjukhus men ska ha varit vaken och talbar när ambulans kom till platsen. Enligt polisen fick han skador i ansiktet.

Polisen har skrivit en anmälan om grovt våld mot tjänsteman och två anmälningar för medhjälp till grovt våld mot tjänsteman.

Två personer omhändertogs misstänkta för medhjälp till grovt våld mot tjänsteman. Under förmiddagen beslutade åklagare att anhålla en av personerna medan den andre personen släpptes på fri fot. Båda är misstänkta för medhjälp till grovt våld mot tjänsteman.

Båda personer släppta

Under onsdagskvällen beslutade åklagare att släppa även den andra personen på fri fot.

-Jag har gjort bedömningen att personen inte kan påverka utredningen på fri fot, säger åklagare Frida Noldin till SVT. Uppgifter i utredningen talar för att det finns fler gärningsmän. Dessa är dock fortfarande okända för polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.