Therese Sahlström berättar att hennes son fick gå 6,5 kilometer längs en mörk väg. Foto: Privat/SVT

Mamman: ”Busschauffören slängde av min 11-årige son”

Uppdaterad
Publicerad

När 11-årige Samuel Sahlström skulle betala för biljetten hade busschauffören ingen växel. Då fick han, enligt mamman, kliva av och gå över en halvmil i mörkret längs en trafikerad väg utmed skogkanten.

Det var i torsdags förra veckan som 11-årige Samuel skulle åka till sin träning i Vetlanda. Han har vanligtvis busskort men den här gången fick han med sig kontanter för att betala en biljett. Och bussen har kontanthantering ombord.

– Men när han gick på så fungerade inte biljettmaskinen. Bussen åkte och Samuel följde med. När biljettmaskinen väl började fungera och han skulle betala med sin 50-lapp så fanns ingen växel. Då hade bussen redan kommit 6,5 kilometer på färden mot Vetlanda, berättar Therese Sahlström, mamma till Samuel.

Fick gå tillbaka

Chauffören stannade då och sa att Samuel var tvungen att kliva av eftersom 50-lappen inte gick att växla. Samuel fick sedan gå hela vägen tillbaka.

– Det var sent på eftermiddagen och mörkt. Han tvingades gå på en grusväg genom skogen och väggrenen minimal, så den är farlig att gå längs. Han fick gå 6,5 kilometer, säger Therese Sahlström.

Hon berättar att det var kallt och att Samuels telefon laddat ur på grund av kylan.

– Han kunde inte nå oss utan det tog honom över en timme att gå tillbaka. Men han var jätteduktig och tog det rätt lugnt. Men han tyckte det var obehagligt.

När familjen fick reda på vad som hänt blev de väldigt upprörda.

– Så här får det bara inte gå till. Jag har talat med bussbolaget som nu ska tala med chauffören.

”Klev av självmant”

SVT Nyheter Jönköping har varit i kontakt med en anställd på bussbolaget som har en helt annan version av vad som hänt. Busschauffören ska ha berättat att pojken självmant gått av bussen i sällskap med två andra, utan att försöka betala.

SVT söker företagets VD för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.