Foto: Johan Nilsson / TT

Corona stoppar valborgsmässofirandet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget valborgsmässofirande i Vetlanda i år. Kommunens ledningsgrupp har fattat beslut om att inte hålla arrangemang med fler än 100 deltagare under mars och april.

Även näringslivsgalan skjuts upp när större tillställningar ställs in. Enligt kommunen är det upp till den enskilde arrangören att göra en bedömning och den ska baseras utifrån hur tillställningen påverkar riskgrupper och nyckelpersoner bland kommunens personal.

I vissa fall kan det finnas fog för att ställa in även mindre tillställningar, skriver man på Vetlanda kommuns hemsida.

Corona Jönköping

Öppna förskolan stängs

De flesta kommuner har under fredagen gjort ytterligare begränsningar i verksamheterna, framför allt i verksamheter för äldre och funktionshinder. Restaurangerna som finns i anslutning till flera äldreboenden, bland annat i Gnosjö stängs och i Habo har man valt att stänga öppna förskolan.

Från och med måndag stänger funktionshinderomsorgen i Jönköping flera träffpunkter och SPF Seniorerna och PRO i Mullsjö har sedan i dag fredag ställt in alla sin aktiviteter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet