Foto: Gabriel Djärf/SVT

Cykeleliten gör upp i Tempo-SM på landsvägarna vid Lekeryd

Publicerad

Säsongen för SM i cykling har försenats pga Covid-19. Men under helgen arrangeras den första nationella tävlingen, och återigen hölls den i Lekeryd utanför Jönköping.

Över 300 cyklister tävlar i 26 olika klasser under lördagen och söndagen. I vanliga fall startar tävlingssäsongen för nationella tävlingar i Sverige redan i slutet av mars eller i april. Men Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner kring Covid-19 har försenat säsongen.

Men nu är den igång för fullt, och den utspelar sig på landsvägarna mellan Lekeryd och Forserum, utanför Jönköping.

-Det är jättroligt, vi har ju kämpat mycket för det här, ända sedan i mars, säger tävliingsledaren Alexander Wetterhall.

Svenska cykelförbundet vill att Lekeryd ska bli ett centrum för cykeltävlingar, förklarar Alexander Wetterhall. Ambitionen är att nationella tävlingar ska arrangeras just här i minst fem år.

I klippet ovan hör du tävlingsledaren förklara Svenska cykelförbundets planer på att göra Lekeryd till ett tävlingscentrum för cykel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.