I intervjun i klippet berättar Dan Bruhn på Jönköping Energi om vad som nu görs för att sådana här situationer inte ska uppstå. Foto: SVT/Jönköping Energi

Därför blev du utan varmvatten och värme

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Energi fick kommunikationsproblem med en transitledning som förser Jönköping med värme och varmvatten natten till måndagen. Problemet gjorde att operationer på länssjukhuset Ryhov blev försenade. Nästa år ska ytterligare en transitledning byggas.

En transitledning hos Jönköping Energi gick natten till måndagen sönder och därför blev cirka 30 000 personer i kommunen utan värme och varmvatten. I normala fall brukar det gå styra  värmeförsörjning från centrala Jönköping istället för från Torsvik, något som inte var möjligt denna gång.

– När den bara stannade på det här sättet fick vi för höga tryck så vi kunde inte starta något centralt heller, säger, Dan Bruhn på Jönköpings Energi med ansvarsområde värme och kyla.

– Den här transitledningen som gick sönder är ju ganska gammal. Vi har gjort underhållsplaner och de bitarna men vissa grejer börjar det ju bli dags att se över lite mer, säger han.

I intervjun i klippet berättar Dan Bruhn på Jönköping Energi om vad som nu görs för att sådana här situationer inte ska uppstå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.