Klas Lorefors, chefsåklagare i Jönköping berättar mannen och kvinnan som igår anhölls misstänkta för vållande till annans död nu har släppts, men att brottsmisstankarna kvarstår. Foto: SVT

De brottsmisstänkta efter att barn dött i östra Jönköpings län har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Mannen och kvinnan som i går anhölls misstänkta för vållande till annans död efter att ett barn dött har nu släppts. Men brottsmisstankarna mot dem kvarstår.

Enligt chefsåklagare Klas Lorefors kan mannen och kvinnan släppas eftersom det inte längre bedöms vara någon risk att de kan försvåra utredningsarbetet.

– Vi har kommit en bit i utredningen. Teknisk undersökning är genomförd och de båda är hörda två gånger vardera, säger Lorefors på torsdagskvällen.

Mannen och kvinnan ska vara anhöriga till barnet.

Hittades livlös i bostad

Det var under onsdagsförmiddagen som ambulans larmades  till en bostad i östra delen av Jönköpings län med anledning av att barnet behandlades med hjärt- och lungräddning av privatpersoner. Barnet som är yngre än två år fördes till sjukhus ,men dess liv gick inte att rädda.

Klas Lorefors vill inte kommentera under vilka omständigheter barnen ska ha dött, men han berättar att en obduktion kommer att ske under nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.