Äldrenämnden i Jönköping testade maten som de äldre i kommunen äter, men politikerna serverades inte samma mat som de äldre i dag. Foto: SVT

De mest lästa artiklarna på SVT Nyheter Jönköping

Publicerad

År 2016 går mot sitt slut och vi på SVT Nyheter Jönköping har gått igenom vilka av våra nyheter som intresserat er mest på vår webbsida.

Kommunalråd som köper sex, branden i hyreshuset i Huskvarna, 17-åringen som attackerade en målvakt under en fotbollsmatch och politiker som skulle testa äldreomsorgens mat men serverades speciallagad mat. Ja, 2016 har varit ett intressant år nyhetsmässigt.

Bytte meny

Den mest lästa artikeln på vår webb handlade om matfusket när äldrenämnden i samband med ett sammanträde ville testa den mat som serveras på äldreboenden och via hemtjänst.

Det visade sig att kostchefen hade ansett att pölsa, som var på dagens meny inte passade och valde då att byta meny.

Vid uppföljningarna dagen efter kritiserade bland andra kändiskocken Leif Mannerström bluffen och kallade den för det värsta han hört.

Storbranden

En söndag kväll i maj kom larmet om en stor brand i ett hyreshus i Huskvarna. Det var vindsvåningen som brann. Fyra personer fördes till sjukhus med lindriga skador och över 150 människor fick evakueras. Det var årets näst mest lästa artikel.

Det visade sig att branden hade börjat i en lägenhet och till en början misstänktes innehavaren för brott. De misstankarna lades dock ner.

Den tredje mest lästa artikeln handlade om Mattias som fick sin bil vandaliserad i samband med en motorträff i Nässjö.

Efter cruisingen genom stan där över 400 bilar deltog samlades deltagarna vid sporthallen i Nässjö, men där utsattes flera av bilarna för stenkastning.

Även om det bara blev en liten bula på bakluckan var Mattias Jonsson märkbart upprörd och ledsen dagen efter händelsen. Speciellt eftersom bilen var helt nylackad.

– Det är klart att det är extra tråkigt. Jag får lacka om bagageluckan. Det kommer att kosta mig några tusenlappar.

Julbelysning

Den fjärde mest lästa artikeln handlade om att Trafikverket ville sätta stopp för julbelysningen i bland annat Hestra. Den artikeln fick en enorm spridning på sociala medier och delades flitigt på främlingsfientliga sajter med ett helt nytt budskap.

Det fick oss att lägga följande fotnot till artikeln:

Denna artikel har sedan den skrevs tyvärr använts på sajter, bland annat utanför Sverige, där den satts i ett felaktigt sammanhang. Trafikverkets beslut att inte tillåta julbelysning i de lyktstolpar de har tagit över ansvaret för, handlar bland annat om tekniska bedömningar och regler kring el, och har naturligtvis inget med religion eller invandring att göra.

Det handlar inte heller om något svenskt förbud. Det kommer även fortsatt fortsätta att lysa julljus i de allra flesta svenska städer.

Under året gjorde J-Södra premiär i allsvenskan för första gången på 46 år. En av de största händelserna kring den allsvenska fotbollen i Jönköping handlade dessvärre inte om sportsliga framgångar utan den attack som en 17-åring gjorde mot Östersunds målvakt under en match på Stadsparksvallen. Den femte mest lästa artikeln handlade om Linda som var där med sina söner.

Lindas son var bjuden på fotbollskalas och hela laget med föräldrar satte sig på familjeläktaren. De blev vittnen till hur mannen sprang ut på planen och attackerade målvakten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer