Idrottskonsulenten Elin Hornbrink på RF-SISU Småland berättar i klippet om den oro som många idrottsklubbar nu känner efter månader av restriktioner. Foto: SVT/Linda Mathillas

De vill se olika restriktioner för olika sporter

Uppdaterad
Publicerad

Vissa idrotter har drabbats hårdare än andra under pandemin. Det menar RF-SISU som tycker att Folkhälsomyndigheten borde sätta restriktioner som är anpassade efter vilken verksamhet man har. Annars riskerar ungdomar att sluta i större utsträckning.

– Det är väldigt många ungdomar som inte har fått träna på många månader och där är frågan om vi får tillbaka dem över huvud taget, säger Elin Hornbrink, idrottskonsulent på RF-SISU Småland.

Att hålla igång så mycket som möjligt av idrott har hela tiden under pandemin varit ett mål för idrottsrörelsen, men många utövare och även ledare har känt en hopplöshet att upprätthålla motivation när matcher och tävlingar ställs in. Enligt RF-SISU är de i kontakt med flera föreningar i Jönköpings län som uttryckt en oro för konsekvenserna av detta.

Hör Elin Hornbrink i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.