Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ivona Karlsson berättar om varför tjejer väljer tung styrketräning. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Personlig tränare: ”Tjejer vill bli lite större och få mer muskler”

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit trendigt bland tjejer att köra tung styrketräning, det visar sociala mediers olika forum. Ivona Karlsson, personlig tränare, upplever att det finns olika anledningar till det.

– Det finns tillgång till träningsteknik via internet, så det är lätt för alla att kunna styrketräna idag utan behov av personlig tränare, säger hon.

På utegymmet eller på vanliga gym är det många unga tjejer som kör tung styrketräning. Ivona Karlsson, personlig tränare i Jönköping, menar att träningsformen är positiv och bra för tjejerna – så länge de inte kör väldigt intensiva pass.

Vad tror du tjejerna vill få ut av tung styrketräning?  

– Det är väldigt individuellt, vissa tjejer vill bli lite större och få mer muskler, och vissa vill bygga större rumpa och bredare höfter.  

I klippet ovan förklarar Ivona Kalrsson dagens trend och hur hon upplever att tjejer tänker när det gäller styrketräning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.