Hör Anders Jingmark, ägare Gnosjö skärpfabrik, berätta varför de ställt om sin produktion till att göra skyddsrockar till vården. Foto: Gustaf Söderström/SVT

”Vi hjälper gärna vårdpersonalen med skyddsutrustning”

Uppdaterad
Publicerad

För att klara behovet av skyddsutrustning kommer bidrag från flera håll i samhället. Gnosjö skärpfabrik ställde om och producerar snart 20 000 skyddsrockar om dagen både till Gnosjö kommun och länet i stort.

Både regionen och kommunerna kompletterar idag sina ordinarie leverantörer med nya leverantörer för att få fram tillräckligt med skyddsutrustning till länet. Bland annat det 10-tal företag i Jönköpnings län som helt eller delvis har ställt om sin produktion och nu tar fram skyddsmaterial.

Gnosjö skärpfabrik är ett av de företag som ställt om sin produktion.

Corona Jönköping

– I slutet av mars fick vi besked från vår största kund att vi inte skulle producera fler bälten till dem. Samtidigt fick vi veta att Gnosjö kommun behövde skyddsutrustning. Då ställde vi om och har hittills gjort 50 000 skyddsrockar, säger Anders Jingmark, ägare Gnosjö skärfabrik.

I klippet hör du Anders Jingmark berätta vad det betytt för Gnosjö skärpfabrik att producera skyddsrockar till vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet