Foto: TT

Det här söker vi efter på 1177

Publicerad

Allt fler vänder sig till webbplatsen 1177.se för att göra sina vårdärenden. I september nådde antalet besökare 10 miljoner och 2,7 procent av dessa sökningar görs från Jönköpings län.

De vanligaste åkommorna som Jönköpings läns invånare söker efter är ont i magen, springmask, urinvägsinfektion, halsfluss och höstblåsor.

– Allt fler i Jönköpings län loggar in på 1177.se för att göra sina vårdärenden på nätet, till exempel förnya recept eller läsa sin journal. Många upptäcker den vägen hur smidigt det är med alla råd om hälsa och vård som 1177 Vårdguiden på webben innehåller, säger Marie Goldstrand, kommunikatör 1177 Region Jönköpings län i ett uttalande.

Faktagranskas av experter

1177.se är en samlingsplats för kunskap och tjänster från alla landets landsting och regioner vars innehåll faktagranskas av läkare, sjuksköterskor och andra experter från hälso- och sjukvården. 1177 är även en telefontjänst som dock har fått kritik för långa väntetider.

I Jönköpings län använder sju av tio besökare mobil eller surfplatta. Länets besökare stod alltså för 2,7 procent av besöken under september månad.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer