Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så ska båtturismen öka i södra Vättern

Så ska båtturismen öka i södra Vättern

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun har flera förslag på vad som skulle kunna göras för att locka fler båtturister till södra delen av landets näst största sjö. En hamnutveckling gynnar alla kommuner med en hamn i Vättern, menar man. I veckan samlades flera aktörer för att diskutera hamnarnas framtid.

Michael Cornell, ordförande i Leader Vättern som är ett område för lokalt ledd utveckling ser många fördelar med att Jönköpingshamnen skulle följa med i utvecklingen av Vätterns hamnar.

– När det kommer många båtar och turister så skapar det ekonomiska möjligheter för fiskerinäringen och det är viktigt att använda Vätterns råvaror på det sättet, säger han.

Kan bli tankstationer

På Jönköpings kommun diskuteras flera förslag på vad som skulle kunna göras vid hamnarna. Högst upp på listan står muddring och tankstationer.

Vad säger du om att öppna upp in till Munksjön igen?

– Vi har tittat på det för ett antal år sedan och det är väldigt dyrt, säger Maria Ossiansson på tekniska kontoret i Jönköpings kommun och menar att det är en fråga för politikerna.

I klippet ovan kan du höra mer av Michael Cornell och Maria Ossiansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer