Kyrkoherde Klas Frisk Svensson berättar i klippet vad han saknar med den fysiska konfirmationen. Foto: Emma Johansson/SVT och TT

Digital konfirmation för Sävsjös unga: ”Varit mycket annorlunda”

Publicerad

På grund av pandemin får konfirmanderna i Sävsjö undervisningen digitalt via en egen mobil eller läsplatta. Det har aldrig varit aktuellt att ställa in.

– Vi konfirmandledare har antingen sänt från kyrkan, kontoret eller hemma. Det har varit mycket annorlunda, säger Klas Frisk Svensson, kyrkoherde i Sävsjö pastorat.

”Så bra som möjligt”

Det här är första gruppen konfirmander i Sävsjö som inte träffas som en grupp utan bara ser varandra via en skärm. Förhoppningen är att en fysisk träff ska kunna anordnas utomhus i slutet av april och att ett läger kan hållas i september.

– Vi vill verkligen göra det vi kan för att det ska bli så bra som möjligt med de här förutsättningarna.

Kan det vara så att ni upptäcker smidigheten och fortsätter att hålla undervisningen digitalt?

– Nej. Man märker hur mycket man saknar att träffa dem. Det är bara i yttersta nödfall som vi fortsätter med det här, skulle det komma en fjärde våg till hösten så kanske vi får göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.