Tomma klassrum när Lewi Johansson undervisar på Sandagymnasiet i Huskvarna. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Distansundervisning nytt arbetssätt för lärare och elever

Uppdaterad
Publicerad

För många lärare och elever på gymnasiet är det nu första gången de prövar distansundervisning. SVT var med när Sandagymnasiet i Huskvarna drog igång sina första distanslektioner.

Lärarna på Sandagymnasiet var lyckligt lottade och och började veckan med två studiedagar då personalen fick möjlighet att förbereda distansundervisningen. Och idag var det dags för start. Mycket handlade om att få det tekniska att fungera.

– Nästa steg blir att fundera på hur mycket eleverna orkar lyssna i sträck med mig i bild eller någon powerpoint, säger Lewi Johansson, lärare i religion och historia på Sandagymnasiet.

Corona Jönköping

På skolan kombinerar de olika undervisningsformer på distans som liveföreläsningar, inspelade föreläsningar och uppgifter till eleverna via olika lärplattformar.

I klippet får du se hur en lektion går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet