Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Johnny Gustafsson berättar att den man som hittades död i ett jakttorn i Eksjö under onsdagen troligen har dött efter att ha attackerats av ett vildsvin. Foto: TT/SVT Arkiv

Död man hittad utanför Eksjö – kan ha dödats av vildsvin

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 60-årsåldern som hittades död i ett jakttorn utanför Eksjö kan ha dödats av ett vildsvin. Enligt polisen handlar det om en olycka som troligen skett i samband med jakt.

Det var vid niotiden på onsdagsmorgonen som polisen larmades till ett skogsparti utanför Eksjö där en avliden man hittats. Inledningsvis fanns misstankar om brott på grund av oklara omständigheter, men de misstankarna avskrevs senare. Polisen tror nu att mannen kan ha dödats i samband med jakt.

– Polisens tekniker har varit på plats och därefter konsulterat rättsläkare. Tillsammans har de konstaterat att det handlar om en ren olyckshändelse. Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

I klippet berättar Johnny Gustavsson varför polisen tror att mannen skadats av ett vildsvin.

Eftersöksjägare letar

Polisen kommer att utreda om jägaren har avlossat sitt vapen och skadeskjutit det troliga vildsvinet. Det är formellt en polisiär handläggning utan misstanke om brott för att säkert fastställa dödsorsaken.

Eftersöksjägare ska kontrollera om det finns skadat vilt i området.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet. Den avlidne mannen var en dansk medborgare i 60-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.