Ett dödshot riktat mot Annie Lööf har lämnats in till polisen av partiets distriktsstyrelse. Foto: Henrik Montgomery/TT

Dödshot mot Annie Lööf har polisanmälts av distriktet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen upptäckte Centerpartiets distriktsstyrelse ett handskrivet hot mot partiledare Annie Lööf. Nu har hotet anmälts till polisen.

Distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Jönköpings län tog emot ett dödshot mot partiledare Annie Lööf på onsdagsförmiddagen, som P4 Jönköping var först att berätta om. Hotet har lämnats in till polisen, enligt distriktsordförande Torbjörn Egerhag.

– Ja, vad ska man säga. Hur kommenterar man ett dödshot? Man blir chockad, tycker att det är fruktansvärt och blir arg, säger han.

Handskrivet

Brevet är handskrivet och budskapet rör sig om ett dödshot. Torbjörn Egerhag vill inte säga mer om innehållet eller om det är underskrivet med något namn.

Enligt rutinerna kontaktades polisen och partiets egen säkerhetsavdelning i Stockholm.

– Det här har inte hänt i länet tidigare under min tid. Vi har ju anställda och förtroendevalda här och vi har kommunikation med säkerhetsavdelningen om det också. Det här ökar ju inte direkt viljan att engagera sig politiskt och vi ser det som ett hot mot demokratin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.