Foto: SVT / Emil Hammarström

Polisen sökte IT-kunniga på Dreamhack

Uppdaterad
Publicerad

Dreamhack startades i en källarlokal i Malungs grundskola i början på 1990-talet och nu för 16:e året i rad arrangeras Dreamhack Winter på Elmia. Man räknar med att runt 50 000 besökare har tagit sig dit under de fyra dagarna som arrangemanget har pågått.

Det är inte bara spelglada personer som tar sig till Jönköping för att delta i Dreamhack, även företag och myndigheter passar på att nå ut till publiken som befinner sig i lokalerna. Dreamhack Winter har ett område som kallas Expo, där montrar byggs upp för att till exempel visa de allra senaste datorprylarna, eller som i Polisens fall, informera om hur de arbetar med IT.

– Det finns de som jobbar med support, driften av polisens system och utveckling men man kan även jobba med den rena brottsaktiva delen, utredningar av it-relaterad brottslighet, berättar Pär Landegren från polisens it-avdelning.

För att locka besökarna på Elmia har polisen utmanat de som vill, att försöka göra dataintrång på en specialversion av deras hemsida. Den som har lyckats bäst får i slutet av dagen ett pris, men vilket pris det var, ville polisen inte avslöja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.