Foto: Fredrik Weibull/SVT

Dreamhack i full gång

Uppdaterad
Publicerad

För artonde året i rad anordnas Dreamhack summer i Jönköping. Arrangören räknar med att 50 000 människor från hela världen kommer träffas och umgås under festivalen som pågår i fyra dagar.

– Det vi har fokuserat på detta året är att utveckla vårt utomhusområde. Vi har en musikscen utomhus där det kommer vara DJ:s och stora utomhus aktiviteter. Sen har vi en stor zombiebana som är 13 000 kvadratmeter. Så man går in i apokalypsen och ska försöka ta sig igenom 50 zombies, säger Christoffer Melin Festivalarrangör Dreamhack summer.  

Dreamhack winter har varit den största festivalen, men nu är de två festivalerna nästan lika stora.

– Vi har haft en jättebra start med många besökare. Jag hoppas att utomhusområdet blir lyckat och att många från Jönköping kommer hit, säger Christoffer Melin. 

Intresse för E-sport växer

– Jag tror fortfarande E-sporten är i sin linda. Även om E-sport har varit med i många år så växer det hela tiden. Jag tror att det kommer bli ännu mer av E-sport i skolor, säger Christoffer Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.