OBS bilden är inte Dreamhacks digitala festival utan en bild från dataspelet Fortnite, ett spel som det också tävlas i på Dreamhack. Foto: SVT

Dreamhackfestivalen sker i interaktivt spel under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Lan-party, cosplaymästerskap, paneler och livemusik kommer att ske i ett interaktivt spel på Dreamhack nu under coronapandemin när besökarna inte kan umgås fysiskt. Festivalbesökare kommer att genom en avatar kunna utforska Lan-festivalen.

I våras stod det klart att Dreamhack inte kunde arrangeras på Elmia i Jönköping. I vanliga fall brukar datafestivalen samla 50 000 besökare. Men i våras påbörjades ett arbete för att kunna erbjuda en digital mötesplats.

Kunna utforska festivalområdet

I sommar kommer intresserade att kunna besöka Dreamhack genom att skapa en avatar. Spelaren kommer att kunna utforska området och interagera med utställare, hitta föremål och samla poäng. Det kommer också gå att se turneringar och utställningar.

Dreamhacks digitala festival kommer att pågå från 24 – 31 juli. Deltagandet är gratis och samma koncept förväntas erbjudas även efter pandemitiden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så ska Aran klara 80 timmars gaming  Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer