Husägaren frias från brottsmisstanke efter att ha dragit plastslang över vägen. Foto: polisens förundersökning

Drog plastslang över väg – frias från brottmisstanke

Uppdaterad
Publicerad

En husägare i Tranås åtalades i mars misstänkt för vållande till kroppsskada efter att en rullskidåkare kraschat efter att ha kört på en plastslang som dragits över vägen. Nu frias husägaren från brottsmisstankar av Eksjö tingsrätt.

Det var den 5 juli 2018 som en rullskidåkare inte uppmärksammade att det låg en plastslang över vägen när han var ute och tränade rullskidor. Rullskidåkaren körde omkull och skadade revben på höger sida och ådrog sig skrubbsår på höger axel, armbåge och knä.

Frias av tingsrätten

Fastighetsägaren uppgav i polisförhör att han dragit en elkabel till en vattenpump över vägen och lagt den i ett plaströr för att inte bilar skulle köra sönder den. Han åtalades misstänkt för vållande till kroppsskada och rullskidåkaren krävde ett skadestånd på 47 000 kronor.

Tingsrätten menar i sin dom att plastslangen över vägen inte varit så svår att upptäcka att det utgör brottslig oaktsamhet att lägga den över vägen. Enligt rätten är det inte heller brottsligt oaktsamt att inte märka ut den och därför ogillar tingrätten åtalet. Därför lämnas också skadeståndsyrkandet utan bifall.

Parterna har nu fram till den 11 november på sig att överklaga domen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer