Foto: Johan Nilsson / TT

Drogad förare körde i fel riktning på E4

Uppdaterad
Publicerad

En förare greps under morgonen vid E4:an. Enligt polisen hade mannen kört runt 200 kilometer i timmen, vänt tillbaka och kört i riktning mot trafiken på motorvägen.

Det var strax efter klockan 06.30 som en polispatrull hade iakttagit bilen nära Brunstorp. Polisen uppger att föraren då försökt undkomma att bli stoppad och patrullen tog upp jakten.

Enligt Fredrik Kliman var allt över på bara några minuter.

– Han lämnade bilen och sprang ut i terrängen, men vi hann ikapp honom, säger han.

Var drogpåverkad

Polisen misstänkte att mannen var drogpåverkad och enligt Kliman bekräftade provtagning att han tagit narkotika. Mannen saknade även körtkort.

– Det var inte heller hans bil, säger Fredrik Kliman.

Polisen genomförde en husrannsakan i bilen och tog vissa föremål i beslag. Vad polisen hittat vill Kliman inte gå in på.

– Föremålen rörde framför allt trafikbrotten. Vi ska titta på vad det är för något för att se om det kan användas i den fortsatta utredningen, säger han.

Flera misstankar

Förutom narkotikabrott är mannen även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och grovt rattfylleri.

Enligt polisen är han i 20-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.