Drunkningslarm på Rosenlundsbadet Foto: Linda Ohlsson/Privat

Drunkningslarm på Rosenlundsbadet i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En elev i mellanstadieåldern hamnade under vattnet vid en simlektion på Rosenlundsbadet i Jönköping på torsdagen. Det var en lärare som upptäckte eleven och som tillsammans med badhuspersonal fick upp barnet ur bassängen.

Larmet om drunkningsolyckan i badets lilla bassäng kom vid 12.30 tiden på torsdagen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Tack vare rådigt ingripande av alla inblandade kvicknade eleven till.

– Lärarna och personalen på Rosenlundsbadet följde rutinerna och med hjälp av hjärt- och lungräddning i ett tidigt skede blev inte den här incidenten allvarligare, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköpings kommun.

Eleven fick föras till sjukhus med ambulans för observation. Föräldrar, vårdnadshavare och personal på skolan håller på att informeras om händelsen och får nu stöd enligt de rutiner som finns, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.