Team Hasselborg Sara McManus, Anna Hasselborg och Sofia Mabergs Curling world cup 2019 i Jönköpings Curlinghall Foto: Mikael Fritzon/TT

Dubbla förluster i World Cup

Uppdaterad
Publicerad

Efter två raka segrar tog det stopp för lag Anna Hasselborg i curlingens World Cup i Jönköping. Ryssland avgjorde i sista omgången och vann med 5–4.För lag Niklas Edin blev det också en bitter förlust mot Schweiz.

OS-guldvinnarna i lag Anna Hasselborg började torsdagen med att ta andra raka segern, 8–4 mot Kina.

-Det var en bra match. De pressade oss i början och tog första poängen, men sedan spelade vi bättre än dem på alla positioner, sade Agnes Knochenhauer vars lag hade börjat stortävlingen på hemmaplan med en 8–2-seger över Kanada i onsdags.

Ingen ny seger

Men det blev ingen tredje raka seger. Ryssland tog kommandot direkt med ettor i de två första omgångarna. Svenskorna tog en tvåa i tredje omgången, men ryskorna gjorde likadant i fjärde och gick upp till 4–2-ledning.

Svenskorna var i kapp inför sista omgången, men där hade lag Anna Sidorova sista sten och avgjorde.

Final på söndag

Lagen möts två gånger i gruppspelet och segrarna i de två grupperna går till söndagens final.

Lag Niklas Edin åkte på en riktig blåsning mot Schweiz. Trots ledning inför sista omgången med 5–3 blev det förlust med 5–6. Schweizarna kvitterade i den sista omgången och avgjorde i skiljeomgången, som i World Cup avgörs i en utslagssten.

Svenskarna såg dessförinnan ut att ha tagit segergreppet i den fjärde omgången med en tvåa som innebar 4–1-ledning.

De svenska herrarna inledde gruppspelet med en 11–1-seger över USA i onsdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.