Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hugo Tagesson och Mauro Lennartsson, elever årskurs sex, ser fram emot den nya fritidsgården i Aneby centrum. Foto: Linda Mathillas/SVT

Efter tjugo år – nu får Anebys ungdomar en fritidsgård igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu storsatsar Aneby kommun på en ny fritidsgård där ungdomarna själva är med i planeringen. Ett av syftena är att motverka stök i centrum och istället ge ungdomarna en mötesplats att vara på.

I klippet: därför behövs en fritidsgård i Aneby.

Det är cirka tjugo år sedan som den gamla fritidsgården i Aneby las ner. Förra våren anställdes Christoffer Gustafsson som fritidsledare i Aneby kommun och sen dess har tankarna på en fritidsgård vuxit. Genom ett samarbete mellan kommunens olika avdelningar och Aneby Bostäder finns nu en lokal som ska inredas till fritidsgård.

– Jag tror att ungdomar behöver de här mötesplatserna och vi hoppas på en stark gemensamhetskänsla i den nya fritidsgården säger Rosemarie Segersson, skolchef Aneby kommun.

Fritidsgården är till för barn och ungdomar i årskurs sex till nio. Planen är att fritidsgården ska öppnas under senhösten eller vintern. Till en början ska den vara öppen två dagar i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.