Foto: TV4 Play

Efter allvarliga skadan: HV71 spelar hyllningsmatch till Sanni Hakala

Uppdaterad
Publicerad

Sanni Hakala fick svåra skador efter att ha brutit nacken när HV71 mötte Djurgårdens IF i november förra året – skador som kan innebära ett liv i rullstol.

Nu spelar klubben en hyllningsmatch för att stötta hennes rehabilitering.

Det var otäcka scener som utspelade sig den 24:e november, när Sanni Hakala under SDHL-mötet krockade med en målstolpe och bröt nacken.

Beskedet om skadans omfattning lämnade Hakala några dagar efter händelsen i sociala medier: ”Inte bara att jag nu tvingas sluta spela ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv under många år, men att jag kan tvingas leva resten av mitt liv i en rullstol.”

Klubben meddelar nu att SDHL-matchen mot Brynäs på söndag spelas för att hylla Hakala och samla in pengar till hennes rehabilitering.

Efter olyckan träffade SVT Nyheter Jönköping HV71:s klubbdirektör – hör mer i videoklippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Hon är en förebild, så givetvis har det tagit hårt på laget och ledarna, säger HV71:s tillförordnade klubbdirektör Richard Nylin Foto: TV4/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.