Foto: SVT/TT Arkiv

Efter avslöjande: Revisor ska granska Värnamo kommun

Uppdaterad
Publicerad

I en granskning av P4 Jönköping har det avslöjats att kostnader för en ny driving range på Värnamo golfklubb bokfördes som cykelvägar av kommunen och skattebetalarna fick stå för delar av notan. Nu tillsätter kommunen externa revisorer som ska utreda saken.

P4 Jönköping har i en granskning av ekonomin på tekniska förvaltningen avslöjat att skattebetalarna fick betala delar av notan för en ny driving range på golfklubben. I granskningen framkommer det att golfklubben enbart ska ha betalat 270 000 av en nota på sammanlagt en halv miljon kronor, resten bokfördes som gång- och cykelvägar och betalades av kommunen.

Beställningen av jobbet på golfklubben gjordes av en person som både sitter i ledningsgruppen på tekniska förvaltningen i Värnamo kommun och är banchef på Värnamo golfklubb

Extern granskning

Efter avslöjandet agerar nu kommundirektören Ulf Svensson och tillsätter en extern revisor som ska granska det jobb som kommunen har gjort åt Värnamo golfklubb.

I ett pressmeddelande skriver kommundirektören att samtliga omständigheter kring uppdraget åt Värnamo Golfklubb såsom motiv och beslut om kommunens engagemang och dokumentation kring uppdragets omfattning, kostnadsberäkning och beställning ska göras.

– När revisorernas rapport är klar, kommer jag att ta ställning till vidare hantering dels av det aktuella ärendet men också om det finns behov av ytterligare uppdrag skriver Ulf Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.