Satsningen på sommaraktiviteter som Isaberg Mountain Resort gjort de senaste åren visar sig nu vara helt rätt, menar vd Louise Söderlund. Foto: SVT

Efter den snöfattiga vintern – Isaberg går mot rekordsommar

Publicerad

Efter en vinter med utebliven snö och stort ekonomiskt bakslag för Isaberg Mountain Resort i Hestra, ser det just nu betydligt ljusare ut. Aktiviteterna i området har under den senaste månaden ökat med 10-15 procent jämfört med förra året.

Efter en tuff vinter utan snö och en vår med ett tapp på 6 miljoner kronor på grund av avbokningar i spåren av coronaviruset, är det nu betydligt bättre tider för Isaberg. Vd Louise Söderlund säger att anläggningen går mot en sommar med rekord i antalet besökare.

– Det är jätteroligt! Det är väldigt mycket aktivitet på berget just nu. Campingen är fullbokad och stuguthyrningen är maxad till vecka 33.

Hon säger att det i år till exempel är betydligt fler lokala besökare eftersom många semestrar hemma.

– Man tittar runt husknuten efter aktiviteter.

Utvecklat sommaraktiviteter

Men en bra sommar kan inte rädda upp det ekonomiska bortfallet som den milda vintern innebar för aktivitetsanläggningen. Men Isaberg har under flera år satsat på att utveckla även sommaraktiviteterna, något som nu ger resultat, menar Louise Söderlund.

– Vi har inte bara vinterbenet att stå på längre och det har visat sig vara rätt. Vi klarar oss och står starka trots vintern.

Hon räknar med anläggningen i år gör ett resultat på plus-minus noll, något som de kanske inte räknat med när coronapandemin bröt ut.

– Vi har varit väldigt oroliga över vad som skulle kunna bli av. Men nu känns det tryggt. Vi påminner folk om att hålla avstånd.

Men det är mycket folk på en och samma plats?

– Ja, men det är ett stort område och kommunen kommer hit två gånger i veckan och ger oss hjälp och råd. Det känns jättebra, säger Louise Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.