Värnamo kommun ska nu titta närmare på en sträcka i centrala Värnamo där flera olyckor har inträffat, bland annat en dödsolycka i början av augusti. Foto: TT/Google

Efter dödsolyckan – nu ska vägsträcka ses över

Publicerad

I augusti avled en kvinna efter en olycka vid en cirkulationsplats i Värnamo. Kvinnan färdades på cykel och blev påkörd av en buss. Nu kan vägsträckan komma att ses över.

Olyckan inträffade den 8 augusti då kvinnan som cyklade blev påkörd av bussen vid cirkulationsplatsen där Lagastigen och Jönköpingsvägen korsas.

Efter olyckan har Värnamo kommun fått en hel del påtryckningar från medborgare angående trafiken på den aktuella sträckan, det ska handla om höga hastigheter och bilister som inte stannar vid övergångsställe.

Tar hjälp av NTF

Eftersom man tror att trafikmängden i framtiden kommer att öka på sträckan så har nu samhällsbyggnadsnämnden på Värnamo kommun gett förvaltningen i uppdrag att se över trafiksituationen på Lagastigen.

Nämnden skriver i ett protokoll från senaste mötet att man bedömer att förvaltningen med hjälp av NTF bör göra en översyn på hela sträckan utifrån hur trafiksituationen ser ut idag samt med beaktande av hur antalet invånare kommer att öka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.