Nya undersökningar efter handgranater kommer att genomföras i det här området. Foto: SVT

Efter granatfyndet vid A6 – fler undersökningar ska genomföras

Publicerad

I slutet av april hittades gamla granater vid gamla militärområdet A6 i Jönköping. Nu planerar Jönköpings kommun för fler undersökningar efter gamla granater på platsen.

Det var en privatperson som i slutet av april hittade gamla granater vid ett populärt strövområde på gamla militärområdet A6. I området som granaterna hittades har det tidigare legat ett handgranatvärn.

Nu planeras fler undersökningar efter gamla handgranater men när det blir av är inte klart än. Två platser kommer dock spärras av i väntan på undersökning och skyltar för att varna allmänheten från att gå in på platsen kommer sättas upp.

– Vi ser ingen anledning till oro utan det här är en extra säkerhetsåtgärd tills vi undersökt området mer noggrant, säger Fredrik Svärd, miljöingenjör på tekniska kontoret i Jönköpings kommun.

Undersökningen kommer göras med hjälp av Försvarsmakten, Fortifikationsverket och räddningstjänsten.

I klippet nedan hör du röster från slutet av april när granaterna hittades.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boende på Ekhagen vill nu att Jönköpings kommun genomsöker området för att inte någon ska komma till skada. Se mer i klippet ovan. Foto: SVT/privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.