Foto: Fredrik Sandberg /TT

Efter inbrott: Varnar för falsk hemtjänstpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett inbrott i en hemtjänstlokal varnar nu Jönköpings kommun äldre så att de inte släpper in någon okänd som utger sig för att komma från hemtjänsten.

Det var natten till tisdagen som ett inbrott skedde i en av kommunens hemtjäsnstlokaler. I samband med inbrottet stals personalkläder, bussaronger och jackor. Även minst ett id-kort har stulits.

Kommunen går nu ut och varnar äldre så att de inte släpper in okända personer som utger sig för att vara från hemtjänsten.

”Kontrollera id-kort”

Kommunen uppger att man har gjort vissa åtgärder för att öka säkerheten för vårdnadstagare men ger även råd för hur man ska agera.

Bland annat ska man vara observant på om någon ringer på vid andra tider än vad som är brukligt, att alltid kräva id-kort och noga kontrollera så att det verkligen är samma person som på id-bilden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.