Polisen sätter nu in drönare i Jönköping.

Efter rånen – polisen sätter in drönare i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sätter in tillfällig kameraövervakning över flera områden i Jönköping. Anledningen är flera rån på Österängen och Ekhagen samt i centrum.

Polisen i Södra Vätterbygden har alltså beslutat om tillfällig kameraövervakning av områdena Österängen, Ekhagen, Öxnehaga och Rosenlund i Jönköping samt centrala delar av stan.

Anledningen är att tre rån har skett på Österängen och Ekhagen mellan 7 och 19 juli. Bland annat kom en maskerad person in i en butik på Ekhagen med ett vasst föremål för att få med sig kontanter och varor. Det var den 19 juli och den 7 juli skedde ett rånförsök mot en nagelsalong. Även här var gärningspersonen maskerad men denne ska inte ha fått med sig något stöldgods.

Delar av Jönköping

Polisen kommer därför att kameraövervaka Österängen och Ekhagen samt även de angränsade områdena Rosenlund och Öxnehaga. Dessutom har fem rån anmälts från maj till juli i centrala delar av Jönköping och därför ska det bevakas även här.

Den tillfälliga kamerabevakningen görs med polisens drönare och syftet är att förebygga allvarlig brottslighet samt att kunna utreda och lagföra eventuella brott.

Drönarbevakningen pågår från 20 juli till 19 oktober och videomaterial spelas in dygnet runt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drönarpiloten och polisen Kim Jagenheim kommer nu oftare flyga med drönaren för att bekämpa brottslighet. Hör honom berätta i klippet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.