Stefan Hansson Mutas är vd på företaget i Jönköping som tillverkar kompressorer till respiratorer. I klippet hör du mer om de nyanställningar som företaget behöver göra. Foto: Ellinor Eke-Göransson SVT

Efterfrågan på kompressorer till respiratorer ökar

Uppdaterad
Publicerad

Efterfrågan på kompressorer hos företaget Kitron i Jönköping har mer än fördubblats under coronapandemin. En hög orderingång gör nu att företaget behöver gå upp i fler skift och man kommer även att behöva nyanställa.

Företaget Kitron tillverkar medicinteknisk utrustning till företag i Sverige, bland annat kompressorer till respiratorer. En ökad efterfrågan gör att det är fullt upp just nu. Fler skift måste sättas in och nu behöver man även nyanställa för att hinna med allt arbete som ska göras.

– Vi håller på att utbilda personal nu. Det är väldigt tekniskt avancerad utrustning som vi producerar så det kräver en del kunskap, säger Stefan Hansson Mutas, vd på Kitron.

Intervjun med honom ser du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet