Foto: Mikael Fritzon / TT

Efterlängtad seger för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Ett starkt powerplay. Det blev segervapnet när HV71 tog en efterlängtad seger och besegrade Leksand med 4–3 efter straffar.

Detta var lagets andra seger på de nio senaste matcherna.

Den stora matchvinnaren i HV71 var målvakten Markus Svensson som nu kommit tillbaka med besked efter ett längre speluppehåll. Den här kvällen var han mycket bra och bidrog stort till sitt lags seger.

– Jättekul att vinna en hockeymatch igen. För egen del kändes det när man inte spelat länge och står en match, mycket känslor, sade han till C More efter matchen.

HV71 kom till den här matchen med ett sargat självförtroende – men med fyra pigga juniorer som kom direkt från JVM. Laget spelade också riktigt bra i den första perioden och svarade med ett starkt försvarsspel på Leksands långa anfall.

Starkt powerplay

HV71 tog också ledningen med 1–0 sedan Axel Holmström slagit pucken i mål efter en retur från Leksandsmålvakten Janne Juvonen. Ett mål som kom i powerplay, där HV 71 varit riktigt starkt i vinter.

Axel Holmström förklarade också i C More hur hans lag känner inför det spelsättet.

– Det inger självförtroende i tider som varit. För när vi får powerplay är det mest troligt att vi gör mål. Det är en skön känsla. Sedan är det synd att inte spelet fem mot fem fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.