Vetlanda Speedway har polisanmält sig själva då en företrädare för klubben bland annat agerat agerat ekonomiskt för klubben utan övriga styrelsens kännedom. Arkivbild. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Ekobrottsmyndigheten utreder Vetlanda Speedway

Uppdaterad
Publicerad

Ekobrottsmyndigheten utreder nu Vetlanda Speedway för brott mot aktiebolagslagen efter att en person med inblick i klubben gjort en polisanmälan mot en av föreningens företrädare för att inte ha sammankallat styrelsen på begäran.

Det är P4 Jönköping som kommit över dokument som visar att den nu polisanmälda personen ska ha anlitat ett bemanningsföretag för att få en ny marknadschef till föreningen, trots att styrelsen motsatt sig detta. Det ska ha kostat runt hundra tusen kronor.

Personen ska även ensam ha tagit styrelsebeslut utan att övriga ledningen fått delta. Vetlanda Speedway ska också köpt tjänster för minst 30 000 kronor av ett företag som personen själv haft en ledande befattning i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.