Foto: TT

Elev döms för att ha våldtagit lärare

Uppdaterad
Publicerad

En elev på en gymnasieskola på småländska höglandet dömdes idag till fängelse i två år för att ha våldtagit en lärare. Han döms även för olaga hot och sexuellt ofredande.

Det var i mitten av september som eleven, som är över 18 år, anmäldes för att ha våldtagit läraren i skolans lokaler. Eleven ska enligt åtalet ha genomfört sexuella handlingar mot den kvinnliga läraren, som kan jämföras med samlag, mot hennes vilja.

 Eleven ska även ha hållit fast kvinnan och hållit sin hand över hennes mun, så att hon inte kunde ropa på hjälp.

Hotade med kidnappning

Gymnasieeleven dömdes också för olaga hot av sexuell art. Hoten ska ha framförts till den kvinnliga läraren via Snapchat. Han ska innan händelsen på skolan bland annat ha skrivit att han skulle kidnappa en person i lärarens närhet om hon inte hade sex med honom.

Åklagaren Jessica Andersson yrkade i sin slutplädering att den misstänkta gärningsmannen skulle dömas till fängelse från ett år och nio månader till två år. Eksjö tingsrätt valde att gå helt på hennes linje och dömde alltså eleven till fängelse i två år.

Elevens advokat hade yrkat på att eleven skulle frikännas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.