En elev sparkade på en lärare vid en skola i Jönköping. OBS: BIlden är inte tagen vid den aktuella skolan. Foto: TT

Elev i fjärde klass misshandlade lärare

Uppdaterad
Publicerad

En lärare ska ha misshandlats på en skola i Jönköpings kommun i samband med att läraren skulle avstyra ett bråk mellan två elever som går i fjärde klass. Händelsen är nu anmäld till Arbetsmiljöverket.

Det var i mitten av mars som läraren, enligt anmälan skulle avstyra en konflikt mellan två elever som går i fjärde klass. Händelsen inträffade på skolgården under en rast och de båda eleverna slogs och skrek åt varandra.

Då läraren ingrep för att avstyra konflikten genom att fysisk separera de båda eleverna sparkade eleven läraren i skrevet. Läraren tappar då luften och faller till marken, då fortsatte samma elev att sparka den vuxne mot ryggen och revbenen och skrek kränkande ord.

I en anmälan till arbetsmiljöverket står det att läraren efter händelsen har fysisk smärta och känner sig skärrad och kränkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer