Polisen utreder just nu en misstänkt våldtäkt på en gymnasieskola i Jönköpings län Foto: TT: Temabild

Elev misstänks ha våldtagit lärare på skola

Uppdaterad
Publicerad

En elev på en gymnasieskola i Jönköpings län misstänks för våldtäkt på en lärare inne i skolans lokaler. Eleven som är anhållen misstänkt för brottet, nekar.

Brottet ska ha skett i fredags och polisanmäldes under måndagen. Gymnasiechefen på skolan säger till SVT att all personal informerats under tisdagsmorgonen. Hur brottet skett vill gymnasiechefen inte berätta. Läraren mår efter omständigheterna bra och är tillbaka i tjänst.

– Jag tycker det är ett fruktansvärt brott, säger gymnasiechefen till SVT Nyheter Jönköping.

Hur mår läraren?

– Efter omständigheterna väl. Läraren har inga fysiska skador som jag känner till.

Vad gör ni nu?

– Vi har stöttat personalen under hela helgen och bland annat satt upp en krissituation. Eleverna är inte informerade men vi försöker vara lyhörda i den här situationen.

Eleven anhållen

Enligt polisen är en förundersökning om våldtäkt inledd och den utredning som gjorts har lett till att en person nu är anhållen misstänkt för brottet. Eleven, som är över 18 år, nekar till händelsen.

– Ja han förnekar brott, säger jouråklagare Klas Lööf till SVT.

Kan du säga något om hur brottet har gått till?

– Nej det kan jag inte. Jag kommer nu att gå igenom de förhör som gjorts för att under eftermiddagen ta ställning till om den anhållne ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Under onsdagseftermiddagen begärdes eleven häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.