Elever vill rädda Grennaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Elever vid Grennaskolan försöker nu att få in så många namn som möjligt på en lista för att försöka rädda kvar högstadiet och gymnasiet vid skolan.

I går kväll vid 22-tiden hade över 1100 namn samlats in via uppropet på Facebook som startades efter beskedet i förra veckan att Grennaskolan inte kommer att ta emot nya elever på högstadiet och gymnasiet nästa år.

Valmöjlighet

Eleverna poängterar betydelsen av att ha en valmöjlighet för de elever som inte vill gå på Ribbaskolan och som inte vill långpendla till Jönköping.

Grennaskolans framtid

När beskedet om intagningsstopp på skolan kom i förra veckan bildades en arbetsgrupp för att bevara skolan. Tidigare eleverna Urban Bäckström, vd för Svenskt Näringsliv och tidigare riksbankchef, samt det tidigare kommunalrådet i Jönköping Mats Green (M) är ett par av de mer kända namnen i gruppen som nu har bestämt sig för att jobba för att bevara Grennaskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grennaskolans framtid

Mer i ämnet