Foto: TT

Eleverna tvingas ha jackor på inomhus

Uppdaterad
Publicerad

Rörviks skola i Sävsjö kommun står med stora renoveringsbehov. I vissa av klassrummen är det ibland så kallt att eleverna tvingas ha ytterkläder på sig.

Enligt P4 Jönköping har personal påpekat bristerna med lokalerna i flera år. En lärare som kanalen pratat med, säger att det helt saknas ventilation i träslöjdsalen och att det i syslöjdssalen uppmätts 14 grader.  

Läraren berättar att eleverna sitter med jackor på inomhus för att inte frysa.

På Rörviks skola går ett par hundra elever från förskoleklass till årskurs 9.

Är medvetna om problemet

Sävsjö kommun skriver i ett pressmeddelande att det är väl känt, både hos personal på skolan, politiker och tjänstemän att skola har renoveringsbehov. En förklaring till att renoveringen dragit ut på tiden är att de tog ett stort ansvar under flyktingströmningen och en ökad inflyttning av nya familjer de gångna åren. Kommunen har därför gjort en rad stora satsningar genom att bygga ut både skolor och förskolor. På tisdag i nästa vecka väntas fastighetsägaren redovisa vilka åtgärder man identifierat på Rörviks skola, skriver kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.