Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Elitfönsters VD Jonas Hernborg om företagets situation i spelaren. Foto: Pressbild/SVT.

Elitfönster lägger nytt varsel – 25 personer riskerar sina jobb

Uppdaterad
Publicerad

Elitfönster på Höglandet har lagt ett nytt varsel på 25 anställda – totalt har 240 personer varslats från företaget sedan december 2022.

– Det känns jättetråkigt, säger företagets VD Jonas Hernborg.

Byggkonjunkturen har lett till tuffa situationer för flera företag i Sverige. Nu riskerar 25 personer, som är kollektivanställda på Elitfönsters produktion i Vetlanda, att förlora sina jobb, vilket Vetlandaposten berättade först.

– Vi har tagit beslutet för att vi ser försämrade prognoser från våra kunder som har kommit in nu under året. Det har skett lite sedan i våras, då det har varit en negativ utveckling i byggbranschen, säger Elitfönsters VD Jonas Hernborg till SVT.

I och med dagens besked har företaget alltså varslat 240 personer sedan december. I maj lades det största hittills, då 165 anställda berördes. Av dessa blev 87 personer uppsagda, berättar Elitfönsters VD Jonas Hernborg.

– Resterande hittade vi andra lösningar för, till exempel pension. Sen säger folk upp sig själva, de kanske ska plugga eller någonting, säger han.

Elitfönsters planerade investeringar i Vetlanda, där företaget satsat 100 miljoner och ska slå ihop sina fabriker, fortsätter man med.

Mer i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar David Johnsson vd för branschorganisationen Trä- och Möbelföretagen om om situationen i branschen just nu. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.