• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Vem är Emma Hult (MP)?Se om det i klippet ovan. Foto: Privat

Emma Hult (MP) kandiderar till partisekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Emma Hult (MP), riksdagsledamot för Jönköpings län, vill bli nästa partisekreterare för Miljöpartiet.

– Det har aldrig varit viktigare att vara miljöpartist än vad det är just nu, säger hon.

När Märta Stenevi (MP) lämnade posten som partisekreterare för att bli språkrör för Miljöpartiet väljer nu Emma Hult att kliva fram och kandidera för posten.

Vill att alla ska bli kommunikatörer

Emma Hult har jobbat med politik större delen av sitt liv. Hon är utbildad byggnadsingenjör och en kort tid jobbade hon med det. Hon har varit riksdagsledamot sedan 2014 och innan det språkrör för partiets studentförbund, Gröna Studenter.

– Jag har tankar och idéer om hur vi ska utveckla organisationen, det handlar om rusta oss med utbildningar och kompetens, hur vi ska få ett bättre nätverk internt, men också hur vi ska bli bättre på kommunikation vilket jag ser att vi har utmaningar med. Jag vill att alla våra företrädare ska bli riktigt bra kommunikatörer och då har vi ett stort arbete framför oss och det vill jag leda.

Strävar efter långsiktighet

Ni är nära riksdagsspärren och det minsta partiet i riksdagen, är inte det ett problem för er?

– Det är klart att det är, vi har under en längre tid legat på vad jag anser är alldeles för låga siffror i opinionsmätningarna, därför strävar jag efter ett långsiktigt arbete, säger Emma Hult

Flera andra har tillkännagjort sin kandidatur och valet kommer att avgöras på en extrakongress i slutet av maj.

Vem är Emma Hult (MP)? Se det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.