Foto: TT

En häktad för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern häktades på tisdagen, misstänkt för grovt narkotikabrott. 

Mannen greps i centrala Värnamo i fredags tillsammans med två andra personer. Alla tre anhölls men det är endast 35-åringen som häktas just nu. 

— Vi har inte lagt fram häktningsframställan för de andra två anhållna ännu. Det återstår att se vad utredningen ger, säger Timothy Danielsson, som är extra åklagare vid Åklagarkammaren i Jönköping.  

Den nu häktade mannen är hemmahörande i Värnamo kommun och häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. 

— Utredningen som vi har lagt fram är tillräcklig för den misstankegraden. Exakt vad brottet handlar om går jag inte in på, men grovt narkotikabrott indikerar på att det är fråga om en större mängd, säger Timothy Danielsson.

Mannen begärdes häktad av åklagare eftersom det fanns risk för att den misstänkte kunde försvåra utredningen genom att till exempel undanröja bevis. Åklagare ansåg också att det fanns risk för att mannen, om han inte häktades, skulle fortsätta med brottslig verksamhet.  

Lägsta strafflängden för grovt narkotikabrott är två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.