Epa-traktor stoppades i Gnosjö efter att ha kört i 180 km/h

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till  torsdag stoppade polisen en epa-traktor med fyra ungdomar i som körde i 180 kilometer i timmen. Fordonet stannade inte på polismans tecken utan fick prejas av vägen.

Det var vid tjugo i två natten till torsdagen som polisen upptäckte en epa-traktor som körde i allt för hög hastighet inne i Gnosjö.

– På något sätt har vi kommit i kontakt med den här epan och den stannade då inte på polismans tecken, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson. Men den körde alldeles för fort, cirka 150 kilometer för fort.

Polisen tog beslut om att lägga ut en spikmatta för att få stopp på bilen. Den behövdes dock inte användas eftersom ungdomarna, som körde på riksväg 26 och skulle svänga norrut mot Nissafors, bromsade ner rejält för att klara svängen. Då passade polisen på att preja fordonet och få stopp på det.

Misstänkt för flera brott

– Både patrullen och epa-traktorn körde då i mycket låg hastighet så det var ingen dramatik, berättar Gustavsson.

Inga personer skadades efter den vådliga färden. Men den 15-årige föraren är misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik, och för att inte ha stannat på polismans tecken. Fler brottsmisstankar kan tillkomma då bilen har undersökts av polisens tekniker.

Ungdomarna, som alla var under 18 år, fick hämtas upp av eller köras hem till sina vårdnadshavare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.