Erik Berglund kommer tävla i Thaiboxnings-VM på hemmaplan i Jönköping. Foto: SVT

Erik Berglund: Häftigaste upplevelsen i karriären

Publicerad

Erik Berglund från Jönköping står inför sin häftigaste upplevelse i karriären. Nämligen att tävla på VM i Thaiboxning – på hemmaplan.

Han har tränat kampsport sedan han var 20 år men det var först när han var 23 som han fastnade för just Thaiboxning.

– Det är Thailands nationalsport som utövas över hela världen. Sedan gillar jag respekten för motståndarna, klubbkamraterna och tränarna. Enligt mig är det den tuffaste kampsporten där man står upp, säger Erik Berglund

VM i Thaiboxning

Trea i fjol

I fem år har han nu tävlat, men det var först förra året som började prestera på topp. Först blev han svensk mästare sedan kom han trea på VM i Thailand.

– Det är ju ett minne för livet, att vara med på ett stort mästerskap i just Thailand och att det sedan gick så bra, säger Erik Berglund.

Första världsmästerskapet i Europa

Nu står han inför sin häftigaste utmaning i karriären. VM i Thaiboxning på hemmaplan.

– Det känns helt fantastiskt att det är här i Jönköping. Det är ju första gången VM arrangeras i Europa och så är det i min stad, säger han.

Den 28 maj avgörs finalen. Om allt går enligt Erik Berglunds plan är han en av de två som gör upp då.

– Jag tänker att det är fullsatt på läktaren och en bra stämning i arenan, sedan vinner jag VM-guld, säger Erik Berglund och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Thaiboxning

Mer i ämnet